Explorernes tidsreise tilbake til Kong Josia

/

23. september var lokalet på Kilhus gjort i stand, og barna møtte opp spente og klare for å bli kjent med Kong Josia!

Søndagsskolens nye konsept tar med Explorerne (søndagsskolebarna over skolealder) på en tidsreise tilbake i tid for å bli kjent med Bibelens historie på en spennende og kreativ måte.

Velkomstdrink til Explorerne!

Før vi startet tidsreisen fikk alle lage hver sin krone. Det ble mange fine konger og dronninger!

Fornøyd gjeng med konger og dronninger!

Denne gangen var det to nye barn fra programmet, søsknene Tommy og Ava, som tok oss med på tidsreisen tilbake til Josias’ tid. Tenk at han bare var 8 år da han ble konge over Judea! Vi så flere spennende filmer om Josia fra han var liten til han ble voksen, og underveis måtte barna løse oppgaver for å komme videre i tidsreisen og for å få se neste film. De var gjennom et dataspill hvor roboten «Glitch» måtte finne Tommys bibelboks, og de måtte også sende inn gode råd til Kong Josia angående forskjellige saker. Den mest spennende oppgaven handlet om å finne lovboken med de 10 bud! Da Kong Josia ble konge tilba folket i Judea mange avguder, men da han fant igjen lovboken gjorde han slutt på all avgudsdyrkelse i landet, for han ville tjene den ene Gud! Han skjønte hvor ille det var at folket i lang tid hadde brutt alle budene og sviktet Gud. På grunn av at Kong Josia lærte å leve et ærlig og rettferdig liv, kunne han hjelpe folket sitt tilbake til Gud.

Vi er veldig takknemlige for opplegget med Bible Kids Explorers fra BCC Media, som engasjerer barna fra start til slutt!

Underveis og etter tidsreisen hadde vi pauser med pizza, is og lek. En skikkelig festdag!

Tekst: Maiken Gjøsund
Bilder: div.